Σπιτική μαγιονέζα με ελαιόλαδο!!!

Μαγιονέζα με ελαιόλαδο από σπίτι…

Αυτή είναι μία μαγιονέζα ειδική, καθώς ακούτε από όλους ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια με την λιγότερη δυνατή γεύση για να φτιάξετε μαγιονέζα. Αυτή η μαγιονέζα έχει την καταπληκτική γεύση του ελαιόλαδου και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε άνετα στις στις σαλάτες σας, με το ψάρι σας, με το κοτόπουλο σας, στα τοστ ή σάντουιτς σας. Στην αρχή θα έχει πολύ έντονη γεύση από ελαιόλαδο η οποία θα μετριαστεί αν μπει στο ψυγείο και κρυώσει.

Τα υλικά μας

2 αυγά

1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι

χυμός από μισό λεμόνι

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Όλα μας τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μίξερ, μπλέντερ, μούλτι ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα, την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, χτυπάμε καλά για να αφρατέψει το μείγμα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα, όταν ρίξουμε όλο το λάδι συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα, μην περιμένετε να είναι όσο σφιχτή όσο ή μαγιονέζα που αγοράζετε στο σούπερ μάρκετ, όταν μπει στο ψυγείο θα σφίξει πιο πολύ.

Φυλάξτε την στο ψυγείο και καταναλώστε μέσα σε 3-4 μέρες, μην ξεχνάτε είναι σπιτική μαγιονέζα χωρίς συντηρητικά.