Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

elia

Το 1960 ο Ηλ. Οθ. Φούφας ιδρύει στα Δολιανά Κυνουρίας, στις ηλιόλουστες ακτές του Αργολικού κόλπου, μια μικρή εταιρεία συσκευασίας και τυποποίησης ελαιολάδου. Ακολουθώντας τη μακρόχρονη ελληνική παράδοση δημιουργεί μια ποιοτική μονάδα για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς και των περιοχών γύρω από το Θυρεατικό κάμπο. Με σκληρή δουλειά η μικρή μονάδα γρήγορα επεκτείνεται σε ολόκληρη την Πελοπόννησο αλλά και στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των Αθηνών, που απέχει λιγότερο από διακόσια χιλιόμετρα.

Η προμήθεια ελαιολάδου, σιγά-σιγά διαφοροποιείται. Χρησιμοποιείται ελαιόλαδο από όλη την Πελοπόννησο, αλλά και εκτός αυτής, και καλύπτονται έτσι όλες οι ποιότητες. Μέχρι το 1985 η εταιρεία ασχολείται αποκλειστικά με το ελαιόλαδο.

Από εκείνη τη χρονιά οι γιοί του Ηλ. Φούφα, Γιώργος και Όθωνας, μπαίνουν στην επιχείρηση και ξεκινά η δεύτερη φάση της ανάπτυξής της. Με συνεχείς επενδύσεις, εκ των οποίων δύο κύριες το 1987 και το 1990, η εταιρεία αποκτά στην αρχή μια πανελλαδική εμβέλεια και εν συνεχεία επεκτείνεται στις αγορές του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, διευρύνει τον κατάλογο των προϊόντων της και συμπεριλαμβάνει σε αυτά μια μεγάλη ποικιλία σπορέλαιων.

Tο 2012 είναι η χρονιά η οποία στην επιχείρηση μπαίνει ενεργά η Τρίτη γενιά και αρχίζει ένας νέος κύκλος  επενδύσεων. Η επιχείρηση διευρύνει κατά πολύ το πελατολόγιο της στις  χώρες του εξωτερικού αλλά δυναμώνει ακόμα περισσότερο τις συνεργασίες  της στον ελλαδικό χώρο οι οποίες αποτελούν τα γερά θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

elia

Από το 1960 μέχρι σήμερα, η ελαιουργική μονάδα της εταιρείας έχει ξεχωρίσει για την υποδειγματική παραγωγή και άριστη ποιότητα των προϊόντων της. Έχει δημιουργήσει μια σύγχρονη μονάδα τυποποίησης μέσα σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 3.000 τμ.

Περιλαμβάνονται

Μια πλήρης αυτοματοποιημένη μονάδα ραφιναρίσματος για το ραφινάρισμα του ελαιολάδου και των σπορέλαιων για την παραγωγή προϊόντων διαφόρων ποιοτήτων.

Τέσσερεις  υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής δοχείων και φιαλών κάθε είδους χωρητικότητας από 250 ml έως 10ltr για υψηλή παραγωγική δυνατότητα.

Δύο φίλτρα γης διατόμων τα οποία είναι κατάλληλα για το φιλτράρισμα των προϊόντων ( ξένων υλών και υγρασίας) με γη διατόμων ( φαρίνα)  καθώς και δύο φίλτρα πλακών χάρτου ( φιλτοπρεσσα).

Δύο αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής pet φιαλών (ενός – δύο – πέντε και δέκα λίτρων).

Ένα πλήρως εξοπλισμένο χημείο που βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία για τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων που παράγονται καθημερινά. Παράλληλα η εταιρεία έχει τη δυνατότητα εξειδικευμένων ποιοτικών ελέγχων σε μόνιμα συνεργαζόμενο εργαστήριο χημικών αναλύσεων.

Η μηχανογράφηση των διοικητικών και των γραμματειακών υπηρεσιών επιτρέπει στην εταιρεία την ταχεία και ασφαλή εξυπηρέτηση των πελατών και προμηθευτών.

Η παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας ανέρχεται στη συσκευασία και τυποποίηση στους 80 τόνους ανά 8ωρο και στο ραφινάρισμα των ελαίων στους 7 τόνους ανά 8ωρο.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

elia

Η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης μας επιτυγχάνεται από τους ανθρώπους που εργάζονται στην επιχείρησή μας όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι ανέρχονται στους δεκαπέντε εργαζόμενους σε μόνιμες θέσεις ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο ο αριθμός του ανθρωπίνου δυναμικού αυξάνεται καθώς η παραγωγική ζήτηση είναι μεγάλη.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

elia-dark

Η εταιρεία μας από τότε που ξεκίνησε την δραστηριότητά της ως και σήμερα έχει φτιάξει ένα πανίσχυρο δίκτυο διανομής & πωλήσεων το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 750 σημεία πώλησης. Από τους πρωταρχικούς σκοπούς μας ήταν να επιτύχουμε βέλτιστο συντονισμό στη διανομή. 

Με τη δημιουργία ικανού στόλου οχημάτων, έχουμε καλύψει πλέον το 90% της Ελλάδος με ιδιωτικά φορτηγά μεταφοράς των προϊόντων μας από την παραγωγή προς τα κέντρα logistic ,τα υποκαταστήματα αλλά και προς όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μας. 

Παράλληλα, το τμήμα πωλήσεων συνεχώς ενημερώνει τους συνεργάτες τόσο στα supermarkets όσο και στα υπόλοιπα σημεία πώλησης για τα νέα προϊόντα, μελετά τις ανάγκες της αγοράς και προτείνει άμεσες λύσεις. 

Ο στόχος είναι η διαρκής κατανόηση του δυναμικού περιβάλλοντος και η μεγιστοποίηση της ωφέλειας των καταναλωτών. Σήμερα τα προϊόντα μας εξάγονται σε περισσότερες από 15 χώρες όπως στην Αμερική, Ευρώπη, Κίνα , Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  και συνεχίζει την προσπάθειά της για το άνοιγμα νέων αγορών. Φροντίδα μας είναι να εξασφαλίζουμε στους πελάτες μας την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας στις καλύτερες τιμές.

Σήμερα τα προϊόντα μας εξάγονται σε περισσότερες από 15 χώρες όπως στην Αμερική, Ευρώπη, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, αλλά μπορείς να αλλάξεις το μέλλον.

Η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής!

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

elia

Η ανακύκλωση είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία μέσω της οποίας δίνουμε μια επιπλέον ευκαιρία στο εκάστοτε υλικό να μετατραπεί σε πρώτη ύλη και στη συνέχεια σε ένα νέο προϊόν, χωρίς να χρειαστεί να αντλήσουμε- καταναλώσουμε εκ νέου φυσικούς πόρους για τη δημιουργία του.

Στόχος μας είναι το πλαστικό & και το χαρτί να διατηρείται ενεργό μέσα στην οικονομία χωρίς όμως να επιβαρύνει την φύση.

Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να έχουμε μηδενικά απόβλητα.

Όλα τα χαρτοκιβώτια των συσκευασιών μας είναι από ανακυκλωμένο χαρτί.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα το 100% των pet φιαλών που χρησιμοποιούμε θα είναι από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Γίνεται συνεχώς σταδιακή αντικατάσταση των φορτηγών αυτοκινήτων της εταιρείας μας με αυτά μειωμένης εκπομπής ρύπων.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

elia